Blog

Oana Monea- criteriile dupa care m-am ghidat in alegerea aparatului de micropigmentare Elite Purebeau

Aparatul de micropigmentare este, fara indoiala, principalul asistent si instrument al dermopigmentistului. Comoditatea, rapiditatea si calitatea procedurii depind in mare masura de functionalitatea aparatului de micropigmentare.

Vorbim cu Oana Monea- Trainer Purebeau in dermopigmentare  https://www.facebook.com/alphabrows/– despre alegerea unui dispozitiv profesional pentru machiajul semi-permanent si am rugat-o sa ne enumere criteriile dupa care s-a ghidat in momentul in care s-a dechis sa-si achizitioneze aparatul de micropigmentare Purebeau Elite de la Purebeau Germania https://purebeau-shop.com/machiaj-semi-permanent/devices/purebeau-elite-en/

Aparatele de micropigmentare pot fi impartite in doua categorii principale. Din prima categorie fac parte modele cu structura simpla, cu sau fara unitate de control, stilouri commutate electric ce permit utilizatorilor un mimin de setari, mai exact viteza de functionarece implica o miscare simpla a acului. Dispozitivele supra-simplificate sunt ieftine si sunt de obicei achizitionate de incepatori care doresc sa economiseasca bani si sa-si formeaza mana cu aparate accesibile financiar. Acest lucru nu este neaparat un lucru rau.
Cert este ca este dificil sa se lucreze permanent cu astfel de dispozitiv, dificil fiind chiar si pentru un dermopigmentist experimentat. Acestia, dermopigmentistii cu experienta, folosesc aceste aparate de inductie pentru exercitiul pe piele sintetica. Aceste dispozitive, insa sunt prea robuste, prea grosiere, imprecise in realizarea aspectelor de detaliu si finete in proceduriile de machiaj semipermanent. Motivul este ca structura pielii corpului uman este diferita de varianta artificiala.
Prin urmare, atat dermopigmentistii incepatori, cat si specialistii practicanti, carora le pasa de client si doresc sa realizeze lucrari de micropigmentare de inalta calitate si precizie, trebuie sa acorde atentie dispozitivelor rotative din ultima generatie echipamente PMU. Acestea garanteaza siguranta in miscare, calitatea lucrarilor, comoditatea executiei si increderea atat a tehnicianului, cat si a clientului!

De ce ai nevoie de un aparat de micropigmentare cu dispozitiv rotativ?

Se spune ca un dermopigmentist experimentat poate lucra cu absolut orice tip de aparat de micropigmentare. Dar o va face? Profesionistul este pe deplin conștient de faptul ca, calitatea instrumentului de lucru reprezinta in mare masura un factor important pentru un rezultat excelent al procedurii de micropigmentare. Un aparat bun de dermopigmentare va permite, de asemenea, sa se lucreze mai repede, mai convenabil si astfel se reduce timpul de executie al procedurii, asigurand un anume confort clientului dar si tehnicianului. Dispozitivele de pigmentare moderne rotative, sunt fiabile, eficiente si au o serie de optiuni care faciliteaza munca dermopigmentistului.

Principalul avantaj al aparatelor cu miscare rotativa de ultima generatie este absenta vibratiilor din stiloul de lucru. Datorita sistemului integrat de absorbtie a șocurilor, nu exista vibratii ale acului. Prin urmare, acul intra in piele cu acuratețe, cu precizie, cu blandete, iar trauma pielii este minimizata. Datorita acestei functii, chiar si pentru un incepator este dificil sa gresesti atunci cand lucrezi cu un astfel de aparat.

Ce avantaje ofera un aparat de micropigmentare rotativ?

Datorita lipsei vibratiilor in acul de lucru, nu se formeaza trauma la nivelil pielii iar clientul nu va forma o cruste evidentei in procesul de vindecare, ci va observa doar o usoara exfoliere a pielii. Un astfel de aparat permite specialistului in micropigmentare sa creeze linii perfect precise, sa deseneze cele mai fine si exacte „fire de par” sau ‘’pixeli’’, sa efectueze orice detaliu delicat si sa lucreze eficient chiar si pe tesutul cicatrizant.

Caracteristicile aparatului de micropigmentare Elite Purebeau

Siguranta. Acest concept este inevitabil legat de sterilitate. Pentru cele mai noi dispozitive se folosesc cartuse (varfuri din plastic), un sistem cu duza- ac și toate aceste consumabilele care intra in contact cu pielea clientului sunt strict de unica folosinta! Unele modele cu sistem „duza cu ac” au o membrana siliconata speciala, incorporata, ce nu permite limfei si pigmentului sa intre in interiorul dispozitivului. Astfel, dermopigmentistul dezinfectează stiloul doar la exterior, proprietarea sterila in interiorul dispozitivului nefiind modificata. Acest lucru este convenabil și profitabil, deoarece nu trebuie investit intr-un sterilizator scump. In plus, proiectarea sistemului de duza-ac pentru cele mai performante aparate de micropigmentare asigura reducerea semnificativa a consumului de pigment si, astfel, il economisim.

O gama larga in ceea ce priveste frecventa miscarilor de alternare a acului permite selectarea vitezei dorite de penetrare a acului pentru fiecare zona a pielii, precum si sa se lucreze ultimele tehnici de pigmentare ce necesita anumite viteze si miscari precise. Adesea aceasta functie se numeste viteza, dar, de fapt, reflecta capacitatea dispozitivului de a efectua numarul necesar de punctii la nivelul pielii pe secunda. Intervalul de frecventa acceptabil este de aproximativ 50-150 de punctii/ sec. Elite Purebeau ajunge pana la 180 punctii/ sec.  Daca frecventa cu care a fost proiectat un aparat de micropigmentare sa functioneze este mai scazuta, calitatea si viteza lucrarilor se vor reduce. Daca frecventa este mult mai mare, va creste probabilitatea unei traume excesive a pielii si previne injectia maxima a pigmentului in piele.

Puterea. Cand vorbim despre puterea oricarui aparat de pigmentare, sa ne imaginam ce sentiment avem atunci cand schimbam masina limitata tehnic cu o masina high class, foarte puternica. Puterea este un parametru foarte important, deoarece, de exemplu, pe suprafața buzelor unde exista zone cu densitate diferita, zone de herpes reaparut constant, etc., trebuie aleasa puterea potrivita, care va depasi eficient rezistenta manifestata de pielii, fara a creste forta presiunii acului. Cu toate acestea, un aparat puternic folosit in machiajul semi-permanent nu traumatizeaza epiderma. Puterea mare a aparatului pentru machiajul semi-permanent, permite sa va adaptati instantaneu la orice tehnica si orice tip de piele.

Functia de control si siguranta in ceea ce priveste adancimea de penetrare a acului. Aceasta functie de siguranta este idealul tehnologic pentru incepatori care au o teama ca prin presiunea necorespunzatoare a mainii pot insera acul prea adanc. Cu ajutorul acestei functii, injectarea pigmentului cu ajutorul aculul la adancimea necesara este sigura, usoara si simpla deoarece acul intra in interiorul sistemul stiloului la o presiune mult prea mare. Deci, nu este cazul de a va fi teama pentru penetrarea excesiva – dispozitivul controleaza complet procesul. Dispozitivul cu acesta functie de siguranta si control a acului, actioneaza usor, nu provoaca edem, iar rata de introducere a pigmentului este maxima.

Greutatea si o serie de accesorii aferenti aparatului de micropigmentare. Producatorii de echipamente PMU au avut grija de comoditatea muncii dermopigmentistului. Dispozitivele de ultima generatie sunt fabricate din aliaje usoare, dar durabile, stilourile sunt ergonomice si aproape lipsite de greutate, astfel incat mana operatorului sa nu se oboseasca nici pana la sfarsitul zilei de lucru. Si in combinatie cu absenta miscarilor oscilatorii (vibratiile din stilou), greutatea mica a capatului de lucru asigura o munca confortabila pe parcursul intregii zile de lucru. Unele aparate profesionale de micropigmentare asigura conectarea unui stilou suplimentar, ceea ce face posibilă lucrul simultan cu mai multe tipuri de ace si nuante de pigment sau atasarea chiar unui capat de lucru pentru un alt tip de tratament, cum este microneedlingul sau Fibroblastul. Prin urmare avem de-a face cu un echipament multivalent.

Sistem de control si mobilitatea aparatului. Dispozitivele moderne au un panou tactil confortabil, usor de manevrat, care optimizeaza controlul parametrilor de lucru in timpul procedurii.
S-ar parea c prezenta tuturor functiilor de mai sus ar trebui sa se reflecte in dimensiunile dispozitivului. Dar nu! Toate aparatele PUM de ultima generatie cum sunt si aparatele Purebeau, sunt compacte, cu un design minimalist si elegant, fiabile, cu o greutate redusa ce fac posibila transportul lejer cu ajutorul unei serviete din aluminiu.

Pretul. Pretul unui aparat profesionist de micropigmentare, de regula, reflecta calitatea si caracteristicile acesteia. Piata aparatelor de micropigmentare incep de la 100 Euro si ajung pana la mii de euro. Dar constientizati faptul ca, un aparat de 100 Euro nu va oferi multe dintre cele mai importante functii si parametrii tehnici.
Este absolut logic ca, cu cat este mai dezvoltat tehnic un aparat, cu cat are mai multe functii, cu atat este mai scump. Costul este si un indicator al calitatii si, in același timp, a caracteristicilor igienico-sanitare. Daca planuiti o practica indelungata si doriti sa construiti o retea de clienti multumiti, achizitionati echipamente de micropigmentare de la producatori PMU brevetati, producatori recunoscuti si confirmati interbationali pentru calitate, seriozitate, service si mentenata.

Asigurati-va ca faceti alegerea potrivita pentru dvs. daca testati in prealabil mai multe echipamente pentru a putea avea repere de comparatie si numai ulterior testarii, alegeti pe baza criteriilor tehnice, financiare, suport tehnic ulterior (service si mentenanta) .
Daca va doriti sa fiti un profesionist in dermopigmentare, alegeti un aparat profesionist si produse de nicropigmentare de la branduri recunoscute international in PMU!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Cu ce va putem ajuta?