Blog

Importanta sprancenelor

Ochii sunt considerați fereastra către suflet – dar știați că și sprâncenele dezvăluie câteva lucruri despre noi? „Sprâncenele spun mai mult de 1000 de cuvinte” – aceasta este o glumă comună printre cercetători, dar poziția sprâncenelor noastre pot spune de fapt oamenilor ce simțim. Dar de ce avem sprâncene și ce pot spune despre noi?

Indiferent dacă suntem surprinși, sceptici, speriați, confuzi, dezgustați, enervați, triști sau fericiți, sprâncenele noastre dezvăluie exact ceea ce trece prin mintea noastră și simțurile noastre în momentul dat. Alături de ochi, sprâncenele sunt caracteristica noastră cu cea mai mare expresivitate a feței și ne ajută să citim o serie întreagă de emoții pe fețele altor persoane dar să și sa transmitem un feedback tot prin intermediul privirii. Sprâncenele ne consolidează expresiile faciale, ne influentează atractivitatea feței dar ne și protejează ochii de lucruri precum transpirația. Sexul, vârsta și nivelul de sănătate pot fi aproximate sau determinate prin examinarea sprâncenelor. De exemplu, dacă tiroida nu produce suficiente hormoni metabolici (hipotiroidism), sprâncenele ar putea deveni mai subțiri. O deficiență de nutrienți, deficiență de vitamine, stres, eczeme, căderea părului (alopecia areata) și efectele secundare ale chimioterapiei pot provoca căderea sprâncenelor noastre.

De ce avem sprâncene?
Sprâncenele au două funcții cheie: ele transmit modul în care ne simțim și ofera feței noastre expresie și caracter. De asemenea, ne protejează ochii de lucruri care ne-ar putea afecta vederea, cum ar fi lumina soarelui, umezeala, transpirația, murdăria și praf. Fără sprâncene, transpirația sărată care se formează pe fruntea noastră s-ar prelinge în ochi și ar provoca o senzație de arsură neplăcută. De asemenea, sprâncenele pot prinde câteva picături de ploaie.

Sprâncenele arată cum ne simțim.
În timp ce vorbim, în mod normal privim oameni în ochi și nu acordăm prea multă atenție la ceea ce fac sprâncenele noastre. În doar câteva secunde, percepem multe mișcări scurte în ochii persoanei cu care vorbim (cunoscute sub numele de microexpresii), iar sprâncenele joacă un rol major în evaluarea acestor expresii. Spuneți că cealaltă persoană este respingătoare sau critică – acest lucru va fi evident prin sprâncenele lor, indiferent dacă încearcă să-l ascundă sau nu: sprâncenele lor se vor apropia mai mult între ele și se va forma o cută mică deasupra nasului, „liniile încruntate”. Dacă ascultă cu atenție, sprâncenele lor se vor apropia ușor. Dacă nu se mișcă deloc, se plictisesc, fie nu ascultă. Sentimentele negative (de ex. frica, tristețea, furia) tind să fie însoțite de sprâncene tensionate și contractate. Dacă experimentăm emoții pozitive (cum ar fi bucuria sau surpriza), sprâncenele noastre se vor mișca mai puțin, vor fi mai relaxate și probabil ridicate.

Prin ce diferă sprâncenele bărbaților de ale femeilor.
Sprâncenele funcționează în același mod pentru bărbați și femei, dar arată total diferit: sprâncenele femeilor sunt pozitionate mai sus, mai apropiate una de cealaltă și mai curbate. Patru factori influențează creșterea lor și, ca atare, modul în care arată sprâncenele noastre: hormoni, vârstă, gene și sex. Testosteronul cu hormon masculin are ca rezultat sprâncene deosebit de stufoase, iar hormonul feminin estrogen creează sprâncene subțiri curbate. Dacă un tată are sprâncene stufoase, este probabil să le transmită si fiului său. Frații și surorile, însă, au rareori aceleași sprâncene, în ciuda faptului că au gene identice, deoarece diferențele vizuale dintre firele bărbatilor și cele ale femeilor sunt prea mari.

Utilizarea sprâncenelor ca și tactică de recunoaștere.
Sprâncenele nu joacă doar un rol în ceea ce privește comunicarea directă cu alte persoane, ci ne ajută să identificăm fețele. Un studiu a dezvăluit că celebritățile ar fi mai greu de recunoscut în fotografii dacă sprâncenele lor ar fi ascunse.

Acest lucru se datorează faptului că sprâncenele asigura feței mult caracter. Actorii își pot îmbunătăți chiar expresia prin practicarea mișcărilor sprâncenelor și folosirea lor într-o măsură mai mare.

Femeile – și un număr tot mai mare de bărbați – se concentrează, de asemenea, pe efectul cosmetic al sprâncenelor și le pigmentează, le stilizează prin pensat, vopsit, laminare pentru a atinge forma dorită.

Ce formă de sprânceană mi se potrivește?
Pentru a obține un efect cât mai armonios, sprâncenele trebuie să se potrivească formei feței tale. Regula de mai jos este un mod ușor de a afla ce formă de sprânceană ți se potrivește. Dacă nu sunteți sigur ce formă a feței aveți, adresati-va unui specialist in dermopigmentare sau unui specialist in stilizare sprancene. Regula generală este: Cu cât este mai subțire fața ta, cu atât mai subțire ar trebui să fie sprâncenele tale.

In orice caz:

  • Sprâncenele înclinate frontal și arcuite sunt mai potrivite pentru fețele rotunde, deoarece dau senzatia de alungire si creaza un impact izbitor pentru aceste fețe.
  • Sprâncenele cu colturi rotunjite, care sunt plate și nu prea curbate, sunt mai potrivite pentru fețele pătrate. Acest lucru va face ca trăsăturile faciale să pară mai echilibrate.
  • Sprâncenele cu arcade rotunjite se potrivesc bine fețelor în formă de inimă, deoarece le fac să pară mai armonioase.
  • Sprâncenele plate, plane, ușor curbate, se potrivesc mai bine fețelor în formă ovală. Împart fața în secțiuni și o fac să pară mai echilibrată.

Pe măsură ce îmbătrânim, țesutul conjunctiv de pe fruntea noastră începe să se slăbească, iar sprâncenele noastre coboara . Când se întâmplă acest lucru, unii recurg la botox pentru a schimba poziția sprancenelor să pară mai tineri.

Concluzie:

Sprancenele au un rol important in ceea ce inseamna imaginea si personalitatea fiecarei persoane si vor ramane subiect de prim interes indiferent de sezon, influente, tendinte. Cu siguranta ca si  interesul manifestat de tot mai multa lume pentru sprancene si gasirea unei modalitatii de a imbunatatii sau corecta o spranceana nereusita a dus la aparitia in legislatia din Romania a ocupatiei de DERMOPIGMENTSIT,

Alege sa fii un DERMOPIGMENTSIT Start Academy! https://www.cursuri-estetica.ro/curs/acreditat-dermopigmentist/ , si vei alege garantat o meserie de succes!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Cu ce va putem ajuta?