Blog

Micropigmentarea eyelinerului- Pentru femeile indraznete!

Urasti sa aplici dermatograful in fiecare zi sau poate nu poti face acest lucru cu exactitate? Vesti bune! Puteti avea un eyeliner permanent! Dar inainte de a merge sa-ti faci aceasta procedura, exista cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii.

Micropigmentarea eyelinerului este ca orice tatuajul conventional?

Primul lucru pe care trebuie sa-l retineti este ca eyelinerul din micropigmentare nu este permanent, este de fapt un tatuaj semi-permanent. Spre deosebire de tatuajul traditional, eyelinerul semi-permanent se realizeaza printr-un proces in care pigmentul este aplicat doar pe primele straturi ale pielii iar pielea de pe pleoape esre cea mai subtire de pe intreaga suprafata a corpului. Pigmentul folosit pentru tatuajele obisnuite ale corpului este cu o compozitie diferita si introdus mult mult mai adanc in straturile pielii. Prin urmare, machiajul semipermanent tip  eyeliner se estompeaza in timp relativ repede.

Cu exceptia diferentelor majore dintre tipul de pigmenti si metodele utilizate (dermopigmentare vs. tatuare), realizarea procedurii este la fel ca efectuarea unui tatuaj tipic si presupune aceeasi pregatire pre- procedura si prezinta acelasi riscuri si contraindicatii ca orice tatuaj obisnuit.

Cu cel putin trei zile inainte de procedura se opreste orce tip de tratament medicamentos ce poate infuenta circulatia sangelui. De asemenea, pentru a reduce posibilitatea sangerarii, se interzice inclusiv Advil, aspirina, suplimente pe baza de uleiuri de peste, precum si anumite vitamine.

Pentru femeile insarcinate sau care alapteaza nu se realizeaza procedura de pigmentare eyeliner iar daca aveti boli precum diabetul, este posibil sa nu fiti un candidat ideal pentru procedura. In cazul in care luati anumite medicamente, discutati intotdeauna cu medicul inainte de a face un dermatograf permanent sau semipermanent.

Daca utilizati Accutane sau alte tipuri de retinoizi, trebuie sa opriti tratamentul cu cel putin sase luni inainte de pigmentarea pleoapelor.

Indepartati-va extensiile de gene cu cel putin o saptamana inainte de realizarea eyelinerului. Altfel, in timul procedurii de pigmentare eyeliner parte din genele aplicate pot cadea iar adezivul  ar putea interfera cu pigmentul.

In cazul in care purtati lentile de contact, trebuie sa le scoateti inainte de a incepe procedura. De asemenea, nu uitati ca nu veti putea sa le purtati cateva zile dupa procedura, deoarece ochii se pot simti sensibili sau umflati după procedura.

Doare micopigmentarea pleoapelor?

Inainte de procedura efectiva, pe linia pleoapelor se va aplica o crema anestezica. Odata ce incepe sa-si faca efectul, puteti  sa simtiti cel mult o durere tolerabila. Totusi, trebuie sa va amintiti ca toata lumea are toleranta diferita la durere. Ceea ce poate fi minim inconfortabil pentru tine poate fi foarte dureros pentru ceilalți.

Cat dureaza sedinta de pigmentare eyeliner?

Durata procedurii va depinde si de cat de gros doreste clientul sa fie linia dermatografului. In cazul in care ar dori sa aiba un eyeliner clasic, acesta ar putea fi terminat intr-o ora. Cu toate acestea, daca prefera sa aibă o tehnica mai complexa de pigmentare eyeliner, atunci procedura va dura mai mult timp.

Cat dureaza sa se vindece pigmentarea eyelinerului?Exista vreun timp de recuperare dupa realizarea unui eyeliner semipermanent?

Nu este cazul, puteti sa va reluati sarcinile zilnice imediat dupa procedura. Dar, nu poti purta machiaj pe zona pleopelor sau rimel. Nu puteti merge la piscine sau saune. Nu va expuneti la soare.

Este posibil sa observati o exfoliere pe masura ce zona pigmentata se  vindeca, dar va fi minim. De asemenea, trebuie sa evitati frecarea sau atingerea ochilor in procesul de vindecare pentru a reduce riscul de infectie.

Persoanele interesate sa inceapa o profesie in dermopigmentare se orienteaza, cel putin in prima vaza, logic, doar catre micropigmentarea sperncenelor. Pe masura ce obtin informatiile teoretice si incep practica, se decid sa invete si tehnicile de pigmentare buze lasand pe tert- loc pigmentarea eyelinerului avand o retinere sa lucreze in zona ochilor. Dar ce cerdeti? Pigmentarea pleoapelor, a eyelinerului, in general este chiar mai usor de facut decat celelelte zone, sprancene si buze. De ce? Dezvaluim secretele in cadrul cursurilor de dermopigmentare pe care le orgenizam la Start Academy Bucuresti/ Constanta/ Iasi si Galati.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Cu ce va putem ajuta?