Blog

Forma perfecta a sprancenelor

Foarte putini dintre noi se nasc cu fata complet simetrica, motiv pentru care dimensiunea, forma si pozitia caracteristicilor fetei noastre pot varia. Si atunci cand vine vorba de sprancenele noastre, una poate creste perfect, cu forma si cu arcuire exact la punctul potrivit, in timp ce cealalta poate fi mai subtie si mai rara, mai scurta sau mai putin arcuita si pur si simplu oricat incercam sa ajustam aceasta diferenta din pensat sau machiaj tot nu reusim sa cream acel echilibru perfect. De aceea este recomandat sa apelam la profesionisti care ne pot spune cum sa obtinem forma perfecta de sprancene. https://www.roxanadumitru.ro/alegem-stilizarea-de-sprancene-sau-clasicul-pensat/?fbclid=IwAR0uRYr5ON1V0zbRUr0rz037-t_RDDdMhNYER0m9YTxRdankJFwn39cI-V4

Deci, cum obtinem o forma perfecta a sprancenelor?

Ei bine, daca stilizarea si designul corect de sprancene nu se mai poate face prin pensat iar machiajul zilnic al sprancenelor a ajuns sa ne oboseasca si sa ne indispuna, varianta de a avea acele sprancene fara cusur ramane micropigmentarea. Fie ca alegem pigmentarea cu aparatul electric (micropigmentare) sau metoda manuala (microblading), tehnicile actuale de pigmentare sprancene ne asigura un rezultat natural, cu o forma corecta a sprancenelor, pozitionate simetric pe fata noastra si in echilibru cu intreaga structura a fetei. Rezultatul ne asigura sprancene naturale, perfect simetrice care necesita o intretinere foarte mica si usor de realizat chiar si acasa (pensat si eventual tunderea firelor de par ce depasesc forma micropigmentata), urmand ca la aproximativ un an de zile sa fie necesara o reimprospatare a machiajului semi-permanent pentru a mentine forma si intensitatea culorii.

Ce forma de sprancene ni se potriveste in vederea micropigmentarii?

In timpul consultarii cu specialistul in micropigmentare & microblading, vom discuta despre forma pe care ne-o dorim. Insa, nu intodeauna ceea ce ne place la alta persoana, ni se potriveste noua. De accea este important sa fim dispusi in a fi consiliati de specialist in stabilirea formei de sprancene si alegerea tehnicii de pigmentare, cat noul design de sprancene micropigmentate sa se potrivieasca fetei noastre, o tehnica potrivita tipului de piele si intr-o culoare care sa completeze tonul pielii noastre.

Pentru a va oferi o idee asupra formei de sprancene pentru machiajul semipermanent care se va potrivi cel mai bine fetei, am creat un simplu ghid.

Pasul 1: identificati forma fetei

Pentru a stabili cea mai buna forma de spranceana care sa se potriveasca fetei tale, trebuie sa ti cont de forma fetei tale. Formele fetei sunt, in general, ovale, patrate, rotunde, inima, ovale, diamant.

In functie de forma fetei tale, modul gresit in care se prezinta sprancenele poate crea efectul de scurtare sau alungire a fetei,ochi cazuti sau indepartati, privire trista sau mirata, asprirea trasaturilor.

  • Pasul 2: stabiliti ce forma a sprancenelor se potriveste formei fetei

Alegerea formei potrivite a sprancenelor poate imbunatati forma fetei prin accentuarea ochilor, punerea in evidenta a zonei ochilor pentru a da un aspect mai tineresc si chiar adauga accent pe zona pometilor. Obtineti astfel forma perfecta a sprancenelor, determinand mai intai forma fetei.

Fata ovala: daca ai o fata ovala, opteaza pentru o spranceana cu forma unghiulara moderata, care porneste de la puntea nasului si urca treptat intr-o curba usoara, inainte de a cobori in jos pentru a se extinde usor dincolo de coltul exterior al ochiului.

Fata lunga: alegeti o forma de spranceana plana si orizontala, cu coada sprancenei mai lunga deoarece va va ajuta sa scurtati fata si sa creati lungime si pe orizontal.

Fata rotunda: fetelor rotunde li se potrivesc sprancenele cu o arcuire mai pronuntata pentru a adauga lungime fetei si pentru a anula aspectul atat de rotund. Totusi, o forma cu unghiuri netezite incadreaza cel mai bine aceasta forma a fetei.

Fata patrata: atat sprancenele unghiulare, cat si sprancenele curbate functioneaza bine cu fetele patrate. Optati pentru sprancene curbate pentru a inmuia linia maxilarului sau alegeti sprancene unghiulare pentru a echilibra forma geometrica a maxilarului.

Fata inima: sprancenele fie cu un arc pronuntat, fie cu un arc rotund, redus, vor accentua fetele in forma de inima si vor echilibra linia pometilor.

Fata diamant: fetelor de diamant li se potrivesc atat sprancenelor semi rotunde, cat si formele curbate, deoarece ajuta la inmuierea/ indulcirea formei unghiulare a fetei.

  • Pasul 3: alegeti tehnica de pigmentare potrivita tipului de piele

Dupa ce s-a stabilit forma fetei si s-a creionat designul de sprancene, tehnica de pigmentare se alege functie de preferintele personale ale clientului dar mult mai important functie de tipul de piele si plantarea firelor natural, inclusiv modul de viata. Chiar daca tehnica de pigmentare fir cu fir este de principiu cea mai solicitata, este o tehnica ce se potriveste potentialilor client intr-un procent destul de mic (tenurile uscate, de regula mature, piele nu foarte subtire si sensibila, pe o spranceana care are un min 60% fire naturale, pentru o persoana ce nu necesita sa stea perioada luna de timp in mediu umed sau sub actiunea razelor solare). Astfel, tehnicile de pudrare (powdering, ombre, shading ori combinatia acestor efecte pudrate cu tehnica fir cu fir) sunt tehnicile cele mai sigure pentru un procent de min 80% potentiali clienti.

https://www.cursuri-estetica.ro/despre-noi/

START ACADEMY

0729 388 880 / 0770 815 659

https://www.instagram.com/startacademy_international/

office@cursuri-estetica.ro

https://www.facebook.com/StartAcademy/
×

Powered by WhatsApp Chat

× Cu ce va putem ajuta?