Blog

10 Caracteristici de care depinde rezultatul final în dermopigmentare

  1. Varsta

Când vorbim despre acest criteriu, de fapt, ne referim la viteza metabolismului în ciclul de eliminare a pigmentului.

În cazul clientelor până în 40-45 ani, metabolismul este unul mai alert și  are capacitatea să elimine particulele de pigment mai rapid prin sistemul de drenaj limfatic.

Doamnele cu vârsta peste 45 ani se află la polul opus, motiv pentru care rezultatul dermopigmetării rezistă mai mult în timp.

  1. Tipul de ten

Cine lucrează în domeniu, știe deja că tipologia tenului impune alegerea tehnicii, tipul de ac și pigmentul folosit. Toate acestea deoarece tipul de ten gras și cu pori dilatați are capacitatea să elimine rapid pigmentul odată cu eliminarea excesului de sebum.

Iar tipul de ten uscat cu pielea subțire, absoarbe rapid și menține pigmentul in piele.

  1. Pigmentul

Gamele de pigmenți sunt variate iar pigmenții în sine conțin multe caracteristici. Una dintre ele este concentrația de particule de pigment + cantitatea de solvent, adică ceea ce îl face să fie mai lichid sau mai cremos.

Cu cât pigmentul este mai lichid și transparent în recipient, cu atât are cantitate mai mică de pudră de pigment și cantitate mai mare de solvent, ceea ce îl determină să fie un pigment slab și implicit oferă un rezultat de scurtă durată. Această variantă de pigmenți este utilă pentru cei  începători pentru că pot corecta ușor un rezultat greșit.

  1. Tehnica aleasa

Evoluția domeniului se observă și în varietatea tehnicilor actuale, multe dintre ele fiind cât mai naturale și implicit lucrate cât mai delicat și superficial la nivelul epidermei.

Acesta este motivul principal pentru care tehnicienii în 2017 garantează un rezultat maxim de 1-2 ani faţă de acum 5 ani în urmă când aşteptările clientelor în privința duratei de viață a pigmenentării, până la întreținere era de 4-5 ani.

  1. Configuratia si marimea acului

Acele actuale sunt diverse dar cu multe caracteristici comune.  Au forme diferite precum round liner, slope, flat sau magnum, mărimi începând de la 1 și ajung până la 9 cu circumferinţe  mai subţiri sau mai groase. Influența acului este în strânsă legătură cu cantitatea de pigment introdusă în zona de lucru.

Principiul fiind unul simplu, cu cât acul este mai mare și mai gros cu atât mai mult reușește să introducă pigmentul în piele mai repede și mai mult cantitativ. Totuși, majoritatea tehnicilor aparute recent solicită configurația simplă, cu un singur vârf pentru a reuși să redea cât mai mult naturaleţea, dar acest lucru atrage după sine un rezultat de scurtă durată.

  1. Presiunea Mainii

Când vorbesc despre presiune, majoritatea elevilor au impresia că, atunci când apăsam mai tare în timpul lucrului, acul va pătrunde mai adânc în piele și se tem de acest lucru – total greșit. Deoarece aparatele pentru dermopigmentare sunt special concepute să evite acest lucru iar sistemul lor de funcționare  determină acul sa între în interiorul stiloului atunci când mâna pune presiune prea mare în stilou.

Totuși presiunea mâinii influentează rezulatul atunci când nu este corespunzătoare, deoarece tinde să lezeze pielea la suprafață fără sa introducă pigmentul în piele, lucru des întâlnit în cazul începătorilor.

  1. Adancimea

Imaginaţi-vă că introduceţi un obiect colorat într-o apă nu tocmai limpede. Adâncimea obiectului în apă schimba culoarea lui şi cu cât este mai adanc, cu atât devine mai neclară culoarea obiectului, ajungând de obicei într-o nuanţă de gri.

Adâncimea în cazul dermopigmentării are legatură şi cu cantitatea de pigment introdusă. Mai exact, pigmentul se introduce strat peste start şi cu cât insistăm mai mult cu atât pigmentul va fi introdus mai adânc. De obicei suntem tentaţi să facem asta din dorinţa de a avea un rezultat cât mai îndelungat, dar nu întotdeauna este soluţia potrivită pentru că se schimbă culoarea aleasă, iar clienta va fi nemulțumită indiferent de perioada de viaţă a pigmentării.

  1. Timpul de lucru

În cazul acesta, ambele extreme sunt dăunătoare. Dacă se lucrează prea puţin asupra ţesutului, asta presupune cantitate mai mică de pigment şi duce la un rezultat slab, iar dacă se insistă mai mult decât este recomandat, mai ales pe detalii, de obicei se fac greşeli şi se pierde foarte uşor din efectele de transparenţă sau 3D. Soluţia este să “ascultăm” pielea, ea este singura care ne dictează timpul exact de lucru.

  1. Modul de ingrijire

Acest aspect este definitoriu atunci când discutăm despre rezultat în dermopigmentare şi este scuza cea mai la îndemână a tehnicienilor atunci când nu au un rezultat satisfăcător. Toate acestea există diferiţi paşi de îngrijire după procedură ce trebuie respectaţi de către clientă acasă.

În cazul în care aceasta nu respectă corespunzător ce anume i s-a recomandat de către tehnician, de cele mai multe ori trebuie refăcută pigmentarea de la zero. Dar consider că este şi de datoria noastră, a dermopigmentiştilor să înţelegem că nu putem face aceleaşi recomandări de îngrijire post- procedură, tuturor clientelor în condiţiile în care acceptăm ca ele au caracteristici diferite.

  1. Anamneza

Practicată la un nivel superficial, cu maxim două întrebări legat de starea de sănătate a clienţilor în consimţământul de conformitate, anamneza este caracteristica care ne poate spune din punctul zero dacă clienta noastră este aptă sau nu pentru procedura ce urmează.

Acest pas de început, poate fi pionul principal pentru un rezultat nesatisfăcător. Atunci când este respectată, anamneza ne indică ce tehnică, gamă de pigmenţi sau variantă de ac se potrivește clientei noastre.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Cu ce va putem ajuta?