Blog

Tehnica sau Aparatul de Micropigmentare?


Pornind de la reinterpretare a zicalei ”Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face” dorim sa punctam faptul ca nu toată lumea are aceleaşi gusturi sau nu i se potriveste acelasi stil!

Un procent covarsitor 99% sau poate chiar 100% din persoanele ce intentioneaza sa urmeze un curs de dermopigmentare, pe langa intrebarea ce scoala/ trainer sa-si aleaga, isi pun intrebarea/ isi fac griji ca nu stiu ce aparat si ce produse de dermopigmentare sa-si aleaga pe a lucra ulterior finalizarii cursului.

O parte dintre ei merg pe varianta cea mai simpla dar nu totdeauna cea mai sigura, sa urmeze cursurile unor scoli care au in pachetul cursurilor deja incluse aparate si produse de o valoare financiara semnificativa iar in timpul cursurilor sa lucreze cu o gama limitata de produse.

Altii, prefera scoli, cum este Start Academy care sa le dea posibilitatea sa lucreze si sa testeze inca din cadrul cursului o gama diversificata de aparate si produse de la diferite branduri.
Numai asa poti sa simti ce ti se potriveste tie din toate punctele de vedere!

In sensul celor mentionate, Claudia Paise – trainer Start Academy – face o analiza obiectiva in ceea ce priveste alegerea aparatului de dermopigmentare!

Primesc aproape zilnic intrebarea : “Care aparat este mai bun?” sau ” Cu ce aparat ai lucrat pentru rezultatul acesta?”

Mai intai cred ca este IMPORTANT sa intelegem ca NU aparatul de micropigmentare este cel ce creeaza un efect anume ci mana tehnicianului ce stapaneste corect tehnica de executie. Un specialist ce lucreaza cu cel mai bun sau performant aparat de micropigmentare dar ce nu cunoaste pasii tehnici nu va avea nicioadata rezultatul asteptat.

Acum ceva vreme am dat peste un aparat vechi cu care am lucrat cativa ani si m-a cuprins melancolia, dar si curiozitatea de a ma “juca” cu el asa ca l-am pus la treaba.
Imediat ce l-am luat in mana si l-am pornit am resimtit unele diferente intre el si aparatul cu care lucrez in acest moment. E adevarat ca de-a lungul anilor mi-au trecut prin mana o multime de aparate, de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe si astfel, am ajuns sa pot face diferenta dintre un aparat bun si altul mai slab.

Dar stiti de am inteles? Ca un aparat foarte scump nu inseamna ca e si foarte bun. Binenteles, ca nici aparatele extrem de ieftine ce nu indeplinesc nici cele mai mici criterii de baza nu sunt cea mai buna alegere, din punctul meu de vedere. Cursantele mele stiu deja ca nu obisnuiesc sa spun ca ce e scump e neaparat si bun, dar si ca sunt unele detalii de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne alegem un aparat cu care, cel mai probabil, vom lucra minim 1-2 ani.

Revenind la ” joaca” mea pe pielea sintetica m-am bucurat teribil sa ma intorc in timp si sa realizez, inca o data, ca daca stapanesti teoretic si practic o anumita tehnica clar poti lucra cu orice tip de aparat.

Insa la fel de IMPORTANT este sa intelegem cum anume ne ajuta aparatul in procesul de dermopigmentare si in realizarea unor lucrari frumoase si de durata.

1. Un aparat de calitate trebuie sa ajute atat tehnicianul cat si clienta. Da, clienta. Cum?

Atunci cand aparatul este agresiv, cu vibratii mult prea puternice si cu o implementare haotica a pigmentului este necesara o perioada mai lunga de timp pentru realizarea procedurii si astfel pielea sufera o trauma suplimentara. Din acest motiv procesul de vindecare este anevoios, de durata, inestetic influentand in mod negativ si retentia pigmentului.

2. Dar si tehnicianul poate sa fie ajutat de un aparat echilibrat. Cum?

O vibratie usoara, echilibrata, un ac precis,implementare punctuala, clara cu ajutorul unor protectii special concepute pot duce la un timp redus de lucru, o trauma minora la nicelul pielii si a unei vindecari rapide si precise.

In acelasi timp trebuie sa retinem cel mai important aspect, ce l-am mentionat deja mai sus, efectul unei tehnici anume este dat de MANA tehnicianului ce stapaneste teoretic si practic tehnica de lucru.

CONLUZIA:
Aparatul ajuta tehnicianul in procesul de executie a unei lucrari.
Baza teoretica si practica corecta creaza efectul si claritatea unei tehnici, nu aparatul de micropigmentare

Articolul scris de către Claudia Paise, Expert Dermopigmentist și Trainer Start Academy

Te invitam sa testezi gratuit in cadrul sucursalelor Start Academy (Bucuresti, Iasi, Galasi si Constanta) mai multe tipuri de aparate pentru a veni in ajutorul dumneavoastra.



×

Powered by WhatsApp Chat

× Cu ce va putem ajuta?