Blog

Micropigmentarea fir cu fir

Tehnicianul trebuie ales cu atenție iar ședința de micropigmentare trebuie să înceapă întodeauna cu o consiliere a clientului în cadrul căreia să îi fie oferite toate informațiile necesare cu privire la procedura, perioada de vindecare, riscuri, etc.

Următorul pas ar fi pregătirea instrumentelor și o analiză amănunțită a pielii. În funcție de această analiză și preferințele clientului putem alege tehnica cea mai potrivită.

Dacă în urmă cu 3-4 ani cererea pentu micropigmantarea fir cu fir era la mare căutare în momentul de față lucrurie s-au mai schimbat, iar acum majoritatea optează pentru tehnici noi cum este cazul pigmentării cu efectul pudrat.

Mă confrunt deseori cu întrebarea: Care dintre cele două metode are un aspect mai natural? Răspunsul este simplu: ambele pot avea un aspect cât mai natural dacă este executat corect și sunt respectate numeroase reguli!

În ceea ce privește tehnicile de pigmentare, tot timpul am considerat că lucrurile exagerate sunt de cele mai multe ori neatractive și în loc să ne ajute să corectăm și să îmbunătățim micile imperfecțiuni nu fac altceva decât să le accentueze sau chiar să le înrăutățească. După alegerea tehnicii potrivite fiecărui caz în parte este recomandat să se efectueze un design din creion direct pe client, înainte de începerea procedurii, pentru că acesta să poată anticipa aproximativ rezultatul final. De asemenea, este recomandat și efectuarea un test de alergie la pigment sau anestezic (acesta de regulă se realizează prin puncție în spatele urechii cu ajutorul unui ac steril îmbibat în pigment/anestezic).

Clientul trebuie să se simtă confortabil în timpul procedurii și de aceea se aplică pe zona ce urmează a fi pigmentată o cremă anestezică care, de regulă, acționează în aproximativ 30-40 minute. Durata de execuție totală a procedurii fără aplicarea anestezicului este de aproximativ o ora.

De regulă, atunci când am o clientă înzestrată natural cu niște sprâncene frumoase, dar cu mici probleme prefer să merg pe varianta de fir cu fir și mă axez mai mult pe zonele cu goluri. Sprâncenele se vor lucra întotdeuna în întregime și niciodată doar pe pe anumite zone.

La polul opus, în cazul unei persoane care suferă de alopecie sau are o sprânceană destul de rară, lipsită de densitate de exemplu aș opta pentru un efect combinat (fir cu fir și efect de pudrare ușoară).

În general, dacă avem un stil de lucru mai rapid este bine ca viteza aparatului să fie mare, pe de altă parte, dacă lucrăm mai încet este recomandată o viteză mai mică a aparatului pentru a nu traumatiza pielea.

Întotdeuna atât pentru efectul pudrat cât și pentru tehnica de fir cu fir optez pentru acul de 1, cu ajutorul lui pot obține linii fine, iar în cazul efectului pudrat, un rezultat mai precis și bine definit. Mișcarea mâinii este întotdeauna una lentă în cazul micropigmentării fir cu fir, stiloul fiind ținut în unghi de 90 grade, pielea foarte bine întinsă (majoritatea începătorilor au tendința de a nu lucra cu amblele mâini și uită să întindă pielea cauzând astfel lezarea pielii și împrăștierea pigmentului). Uneori, optez și pentru mișcarea clasică tip tic-tac, dar acest lucru se întâmplă destul de rar. În cazul efectului pudrat, mișcarea este una punctată (tip pixel), viteză fiind una lentă ca și în cazul micropigmentării fir cu fir.

Varianta combinată între cele două tehnici poate fi realizată fie prin efectuarea tehnicii pudrate într-o primă ședință, iar în cea de a doua se realizează imitația de fire de păr sau se pot realiza ambele în aceeași ședință.

Indiferent de tipul de tehnică ales, dermopigmentistul, întodeauna trebuie să anticipeze într-un fel sau altul rezultatul final al procedurii.

De aceea, trebuie să țină cont de forma feței, tonul și subtonul pielii, culoarea ochilor și a părului astfel încât rezultatul pigmentării, prin formă și culoare, să se armonizeze cu trăsăturile clientului și să fie într-un echilibru natural și dus către perfecțiune.

Articolul scris de către Mihaela Anghel, Tehnician Micropigmentare – machiaj semipermanent și Trainer Start Academy
×

Powered by WhatsApp Chat

× Cu ce va putem ajuta?