Blog

Diferente si asemanari intre tehnicile Ombre ~ Shading si Powdering ~

Micropigmentarea sprancenelor constituie, in prezent, una dintre cele mai cautate proceduri estetice, conferind doritoarelor o forma corecta a sprancenelor, aspect ingrijit si totodata, naturalete. Folosind pigmenti semipermanenti organici sau anorganici, procedura de micropigmentare este cea mai buna optiune datorita efectului de durata. In cadrul micropigmentarii, se pot distinge mai multe tehnici, printre care: ombre, shading si powdering. Toate cele trei au in comun atat degradeurile de culori in care se lucreaza, cat si imbinarea diferitelor nuante de pigmenti si transparenta controlata de presiunea mainii. Cu toate acestea, fiecare tehnica din cele mentionate anterior se distinge prin diferite particularitati. Tehnica ombre creeaza o imagine compacta a sprancenelor, fiind rezultatul unui echilibru cromatic creat prin procesul de trecere gradual de la o nuanta inchisa la una mai deschisa. Efectul este unul de fardare foarte potrivit pentru clientele ce obisnuiesc sa poarte make-up zilnic si isi doresc un rezultat accentuat si dupa vindecarea sprancenelor.

Detalii tehnice:

Tehnica este una apropiata cu cea clasica, cu exceptia zonei capului sprancenelor unde trebuie tinut cont de procesul de degradee creat prin doua modalitati:
  1. Diminuarea presiunii mainii in zona de inceput a sprancenelor pentru a crea un efect de luminozitate atunci cand tehnicianul alege sa lucreze intr-o singura nuanta.
  2. Combinarea a doi sau chiar trei pigmenti apropiati ca si temperatura dar diferiti in intensitate pentru a putea realiza efectul de trecere de la o nuanta mai inchisa la una mai deschisa spre zona de inceput a sprancenelor.
Miscarea (zig-zag orizontal), este una similara tehnicii clasice de pigmentare, cu exceptia zonei de inceput a sprancenelor, unde se lucreaza mai superficial, cu miscari aerate. Presiunea mainii este mare, iar viteza este medie. Marimea acului se alege in functie de grosimea sprancenelor, iar forma acestuia poate fi round sau flat. Tehnica shading este recomandata clientelor fara fire naturale, care se machiaza zilnic si isi doresc un machiaj semi-permanent evident. Aceasta tehnica nu se poate combina cu alte tehnici, precum tehnica fir cu fir. Rezultatul tehnicii shading imbina impresia de fire cu efect prafuit. Se potriveste majoritatii clientelor, indiferent de forma, de grosime sau de defecte, iar avantajul acestei tehnici consta in faptul ca arata perfect cu sau fara combinarea Shading-ului cu alte tehnici  precum powdering sau fir cu fir.

Detalii tehnice:

Miscarea airy, folosita in tehnica shading, este una superficiala, incepe in aer atingand usor suprafata pielii si se termina in aer. Cu ajutorul acestei miscari se poate crea un efect pudrat pe finalul miscarii (pe extremitatile sprancenelor), dar nu in cele din urma, impresia de fir cu fir. Presiunea mainii este delicata, iar viteza se mareste spre finalul tehnicii. Acul este intotdeauna 1, iar distanta lui iesita din stilou minim 1,5mm – maxim 2mm. Pentru a fi cat mai flexibil. Tehnica este ideala pentru a putea fi combinata cu microblading fir cu fir sau powdering, in aceeasi sedinta sau la retus, in functie de rezultatul dorit de catre clienta si nu in ultimul rand, in functie de recomandarea tehnicianului Powdering se evidentiaza prin multiplele posibilitati de combinare a mai multor tehnici de micropigmentare sau microblading, rezultatul fiind intotdeauna unul natural si placut, potrivit tuturor clientelor ce doresc sa isi imbunatateasca mai mult sau mai putin imaginea sprancenelor. Powdering permite jocul cu una sau mai multe nuante de pigmenti, in functie de zona din spranceana aleasa sau de momentul pigmentarii. Aceasta tehnica se poate efectua atat inaintea realizarii firelor sau dupa intr-o singura sedinta sau doua sedinte diferite. Powdering-ul nu impune limite si permite realizarea tehnicii pe toata zona sprancenelor sau doar partial, in functie de nevoie si recomandare.

Detalii tehnice:

Miscarea este punctata, numita Pixel. Presiunea mainii este una ferma, iar viteza lenta. Acul intotdeauna 1 pentru a evita posibile pete dupa vindecare. Se incearca respectarea unui tipar realizat cu ajutorul pixelilor pentru a nu aglomera zona aleasa. Se recomanda sa se imparta spranceana in trei zone punctate care vor delimita distanta pixelilor pornind dinspre corp, zona densa – intensitate redusa, spre zona de inceput – intensitate foarte redusa. Toate cele trei tehnici sustin idea unor sprancene cu aspect ingrijit, imbinand esenta artei tatuajului semi-permanent cu dorintele clientelor. Ceea ce doresc sa subliniez este ca nu intotdeauna preferintele clientelor coincid cu rezultatul pe care il vedem noi, profesionistii, insa sfatul meu este sa aveti incredere in ceea ce vizualizati si sa pledati pentru rezultatul pe care il considerati corect si in final, clientele va vor multumi! Mult succes! Toate cele trei tehnici sustin idea unor sprancene cu aspect ingrijit, imbinand esenta artei tatuajului semi-permanent cu dorintele clientelor. Ceea ce doresc sa subliniez este ca nu intotdeauna preferintele clientelor coincid cu rezultatul pe care il vedem noi, profesionistii, insa sfatul meu este sa aveti incredere in ceea ce vizualizati si sa pledati pentru rezultatul pe care il considerati corect si in final, clientele va vor multumi! Mult succes! Articolul scris de către Ana Maria Margineanu, Tehnician Micropigmentare – machiaj semipermanent și Trainer Start Academy
×

Powered by WhatsApp Chat

× Cu ce va putem ajuta?