Blog

Micropigmentarea buzelor- Lips to Kiss!

Micropigmentarea buzelor o procedura tot mai in tendinta!

In Romania, de la an la an, exista din ce in ce mai multe femei care aleg machiajul semi-permanent ca o alternativa de economisire a timpului, iar pigmentarea inclusiv a buzelor este o procedura din ce in ce mai populara.

Cursul de dermopigmentare Start Academy, pun accent in egala masura atat pentru tehnicile de micropigmentare sprancene dar si pe tehnicile de pigmentare buze si eyeliner.

Micropigmentarea buzelor este tentanta dar creaza emotii doritoarelor fiind vorba de o zona cu un simt tactil foarte dezvoltat fiind considerata o procedura foarte dureroasa. In realitate, micropigmentarea buzelor presupune o procedura mult mai amabila si minim invaziva decat se considera ca este si este o modalitate excelenta de a pune in evidenta buzele, prin culoare si volum.

Cand decideti sa va faceti pigmentarea buzelor, una dintre primele intrebari va fi ce culoare sa alegeti. Aici vom discuta ce culori se potrivesc functie de tipurile de piele, precum si lucrurile pe care trebuie sa le cunoasteti despre pigmentarea buzelor inainte de a va alege culoarea, astfel incat sa puteti face alegerea potrivita.

Lucruri de retinut despre pigmentarea permanenta a buzelor

Micropigmentarea buzelor poate fi o investitie uimitoare, care va va rasplati zilnic cu buze frumoase, cu un aspect sanatos. Cu toate acestea, este important sa intelegem cateva lucruri despre pigmentarea buzelor, in special atunci cand selectati nuanta de culoare.

Micropigmentarea este o imbunatatire a aspectului buzelorMachiajul semipermanant al buzelor este conceput pentru a va imbunatati buzele naturale si pentru a da impresia de plenitudine. Aplicandu-se tehnici avansate 3D ce presupun realizarea unui gradient de intensitate culoare si folosindu-se chiar nuante diferite de pigmenti: cu un efect efect plin pe contur ce se disperseaza intr-un efect de umbra spre mijlocul buzelor sau folosirea unui ton de culoare mai inchisa pe contur si a unei culori mai deschisa la mijoc, putem ajuta ca buzele sa para mai pline. Procedura de micropigmentare buze este solutia ideala pentru persoanele care au o asimetrie la nivelul buzelor, deformari sau microcicatrice in urma unor accidente (cu mentiunea ca rezultatul poate fi la un nivel satisfacator si nu perfect, depinzand de gravitatea situatiei) sau persoanelor ce ereditar sau in urma unor schimbari ale metabolismului au o culoare anormala a buzelor.

Puteti folosi in continuare ruj sau lipstik si dupa pigmentarea buzelor.

Noul tau tatuaj semipermanent de buze este conceput pentru a actiona ca o baza frumoasa si durabila, dar nu inseamna ca ar trebui sa aruncati produsele preferate de make-up ale buzelor. Insa, nu trebuie sa folositi niciodata rujul sau alte produse in timpul procesului de vindecare, fara acordul dermopigmentistului. Cele mai multe reactii adverse se datoreaza nerespectarii recomandarilor post procedura. S-au inregistrat situatii cand clientele au incercat grabirea vindecarii prin folosirea de balsamuri, creme sau uleiuri de hidratare si au determinat migrarea pigmentului in jurul buzelor si/ sau iritatii neplacute. Dar, odata ce micropigmentarea buzelor s-a vindecat complet, puteti folosi rujuri sau alte produse similare pentru make up-ul sau ingrijirea buzelor.

Culoarea initiala obtinuta imediat dupa pigmentarea buzelor se va estompa.

Deoarece folosim metoda de pigmentarea sigura a pielii si pigmenti speciali in machiajul semipermanent, lucru diferit de procedeul de tatuare permanenta si pigmentii permanenti, este de asteptat un anumit grad de decolorare a lucrarii de micropigmentare buze. Culorile care sunt foarte apropiate de culoarea dvs. naturala vor trebui probabil sa se reimprospateze o dată pe an, in timp ce, daca va indepartati cu doua-trei nuante de culoarea naturala, este posibil sa nu fie nevoie de o reimprospatare mai devreme de doi ani.

Puteti alege mai mult de o culoare pentru un rezultat wow.

Dermopigmentistii experimentati vor folosi tehnici de umbrire pentru a oferi buzelor tale un aspect natural si efect de volum. Aceste tehnici de umbra pot incepe cu o nuanta mai inchisa pe conturul buzelor si un efect mai plin care se disperseaza spre interiorul buzelor prin miscari aerate pentru a da un aspect natural si atractiv. Aceasta etapa poate fi urmata de aplicarea unei a doua culori pentru umplutura, amestecand-o perfect pentru un finisaj plin, sanatos si natural.

Rezultatul final va depinde de tonul pielii tale.

Nu numai ca rezultatul final va varia in functie de culoarea de baza a buzelor tale naturale, ci va depinde si de modul in care tonul pielii reactioneaza la procesul de pigmentare. Unele persoane cu pielea foarte inchisa au dezvoltat hiperpigmentarea. In aceasta situatie, buzele se pot inchide la culoare chiar daca ar opta pentru o culoare mai deschisa. Asa ca este important sa va consultati cu dermopigmentistul si din acest punct de vedere.

Efectele secundare și complicațiile ce pot sa apara dupa pigmentarea buzelor sunt rare sau de o intensitate/ gravitate moderata, dar discutati cu dermopigmentistul despre orice conditii de sanatate sau alte griji pe care le-ati putea avea cu privire la acest proces. Cea mai frecventa reactie este aparitia herpesului simplex mai ales la persoanele care au activat acest virs in organism. In scop de preventie sau tratare se recomanda tratament antiherpes (pastile si nu crema) 3 zile inainte de procedura si 3-4 zile dupa procedura.

Ce nuante se potrivesc functie de tonurile pielii?

Unora dintre femei li se potrivesc lookului obisnuit niste buze rosii si indraznete.

Dar, sa fim sinceri, nu tuturor li se potriveste rosu pe buze. Culorile recomandate vor depinde foarte mult de tonul si tenul pielii dvs., de aceea este important ca specialistul in micropigmentare sa cunoasca teoria culorilor si sa va consilieze inainte de a lua orice decizie cu privire la nuanta de pigmentare a buzelor.

De regula, subtonul pielii este destul de usor de definit pentru specialistul in dermopigmenare si ajuta sa se aleaga cu usurinta nuanta potrivita de pigment pentru micropigmentarea buzelor. Cum se face totusi acest lucru?

Priviti si analizati cu atentie clienta: uitati-va la venele de la incheietura mainii. Daca sunt albastre, avem un ton al nuantei pielii rece, subton rozaliu. Daca sunt verzi, avem tonuri calde, subton galben. Daca sunt atat albastre cat si verzi, tonul pielii este neutru care este de altfel varianta cea mai avantajoasa in ceea ce priveste alegerea nuantei de pigment deoarece se potrivesc cu marea majoritatea a culorilor.

Subtonurile de galben se potrivesc cu nuantele calde iar tonurile de roz arata excelent cu nuante de albastru, purpuriu sau violet. Experimentati: jucati-va cu unele dintre rujurile din colectia dvs. si incepeti sa va ganditi care sunt mai flatante pe pielea dvs. Ganditi-va la nuantele care sunt prezente in acel ruj: este o nunata mai rece ce contine pigment albastru sau o nuanta mai calda unde pigmentul de baza este portocaliu sau galben? Acest test de baza este un mijloc pentru a incepe sa va restrangeti optiunile pentru culorile de pigmentare a buzelor, dar, desigur, intra in joc si preferintele personale ale clientei. Daca se prefera o anumita culoare, dar nu se potriveste cu tonul si subtonul pielii, este strict o alegere personala.

Limitarea optiunii de culoare pentru micropigmentarea buzelor.

OK, am identificat tonurile de la cald, rece sau neutru si avem la dispozitie paletare largi de culori de pigmenti din care putem alege. Dar de ce altceva ar trebui sa tinem cont pentru alegerea nuantei ideale? Culoarea pielii va poate ajuta foarte mult si, indiferent daca sunteti in mod natural palid sau foarte bronzat, puteti gasi o culoare excelenta indiferent de fototip piele.

Piele super palida

Dacă sunteti foarte palid, cea mai buna varianta este sa alegeti o culoare nude. Alegeti nuante piersicii pe care le puteti suprapune cu un luciu nude pentru un aspect perfect de zi. Evitati nuantele intunecate de maro sau visiniu, deoarece acestea vor contrasta prea mult cu pielea palida.

Piele inchisa la culoare

Tenurile foarte inchise au o gama larga de culori pentru buze. Incercati nuante de corai sau pigmenti cu un element portocaliu pentru un plus de culoare si atractie. Stai departe de culorile extrem de deschise, cele cu prea mult pigment alb.

Piele maslinie

Daca avem un ten masliniu, se recomanda tourile de pigmenti calde si naturale. Alege nuante de rosu stins, corai temperat si nuante calde ale chihlimbarulul. Evitati purpuriu, deoarece va scoate in evidenta galbenul din piele si va face tenul sa para un ten tern. Nuantele de maro vor determina tenul sa para monocromatic.

Subtonurile galbene

Daca nu sunteti destul de masliniu, dar nici palid, veti arata grozav in rosu cu pigment de baza de albastru. Evitati  purpuriu daca nu doriti sa aratati prea galben.

Subtonurile rozalii

Din nou, daca sunteti intre palid si masliniu, dar aveti nuante de roz, ramaneti la tonurile de piersiciu pentru un aspect natural. Pentru un efect mai evident, incercati rosu caramida sau alte nuante de rosu pe baza de portocaliu, dar nu mergeti pentru rosu pe baza de albastru, deoarece nu se potrivesc subtonurilor de roz.

Piele deschisa asiatica

Fara indoiala, aveti buze pline minunate si un corai natural se potriveste formei buzelor si nuantei pielii asiatice si se poate completa cu un luciu de buze. Se poate apela si la rosu indraznet, dar nu se recomanda nudurile deoarece acestea vor face ca tenul sa para tern.

Piele foarte inchisa si sud-asiatica

Pentru cei cu o piele mult mai inchisa si cei din Asia de Sud, alegerea unei culori a buzelor poate fi o decizie grea. Aveti subtonuri naturale de albastru pe buze, ceea ce reprezinta o provocare in alegerea culorii pigmentului deparece o culoare necorespunzatoare ar putea duce la un rezultat final care nu este chiar nuanta dorita. Pentru a preintampina acest lucru, de obicei, se aplica o culoare de portocaliu deschis la prima sedinta, ceea ce va aduce o caldura culorii buzelor. Acest strat de baza poate ajuta sa se obtina culoarea aleasa pentru a doua sesiune de pigmentare. Acest tip de clinet este dificil in a obtine o potrivire exacta a culorilor. De aceea trebuie apelat la un dermopigmentist care sa stapaneasca foarte bine matematica culorilor.

Reamintim, este o idee buna sa va indepartati cu cateva nuante de culoarea naturala a pielii clientului daca se doreste un rezultat care sa dureze si sa nu se estompeze prea repede. Altfel, se poate opta fara griji pentru nuante apropiate de nuanta naturala a buzelor pentru un efect de volum si umplere.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Cu ce va putem ajuta?