Blog

Dermopigmentare Medicală – Vergeturi și Cicatrici

Meseria de Dermopigmentist te ajută să cunoști oameni, femei ambițioase și o multitudine de povești de viață, care te fac să înțelegi că ai ales cea mai frumoasă meserie din lume, dar și că vă pot oferi mult mai mult decât o pereche de sprâncene minunate, buze voluptoase sau ochi conturați. Clientele au nevoi variate, iar datorită acestui fapt, vom începe articolul cu o latură mai puțin cunoscută: Dermopigmentarea Medicală. Start Academy îți pune la dispoziție Masterclassul de Pigmentare Scalp, Masterclassul de Pigmentare Areolă Mamară și inclusiv Masterclassul de Pigmentare Cicatrici, cursuri ce se adresează persoanelor care cunosc tehnica micropigmentării, oferindu-le avantajul de a obține într-un timp scurt o specializare extrem de benefică. Mai mult decât atât, în cadrul Cursului Acreditat de Dermopigmentare, se asigură dobândirea teoretică a noțiunilor și a practicilor de micropigmentare, precum și punerea în practică a cunoștințelor și a aptitudinilor învățate pe parcurs prin tehnici interactive. Acest domeniu devine din ce în ce mai cunoscut prin rândul dermopigmentiștilor, iar interesul acordat cursurilor de specializare a crescut considerabil în ultimul an. La fel ca în cazul dermopigmentării cosmetice, pielea este pentru noi precum pânza pentru pictor. De această dată, pielea este mai mult sau mai puțin afectată, iar noi trebuie să o readucem la ”forma” inițială prin refacerea vizuală sau regenerarea structurii normale. Vergeturile (striae) sunt localizate la nivelul dermului și apar atunci când există o tensiune prea mare pe o anumită zonă a pielii pentru un timp îndelungat. Atunci când o parte din țesutul de susținere (fibrele de collagen și elastină) se rupe, pielea se subțiază și apar acele linii paralele drepte sau tortuoase, orientate perpendicular pe direcția liniilor de forță. Datorită acestui fapt, observăm cum pe coapse liniile sunt verticale, pe când pe spate sunt orizontale. Vergeturile apar într-o serie de situații, printre care:
  • Sarcina – în acest caz creșterea în greutate și factorii hormonali sunt factori principali;
  • Creșterea în greutate – o creștere substanțială în greutate favorizează apariția vergeturilor;
  • Medicația – cremele, loțiunile și pastilele cu corticosteroizi și uzul cronic de steroizi pe cale orală pot favoriza apariția vergeturilor;
  • Bolile de care suferim – s-a demonstrat că unele boli conduc la apariția vergeturilor: sindormul Cushing și alte boli ale glandelor suprarenale, sindromul Marfan Ehlers Danlos și alte boli genetice.
În primă fază, vergeturile au o culoare roșie-violacee apoi, o data cu trecerea timpului, devin albe-sidefii. Cicatricile – în cazul unui traumatism sau o agresiune, cu ruptură sau pierdere de substanță la nivelul țesutului corpului, pielea se vindecă prin producere de colagen. Ca în cazul vergeturilor, atunci când vorbim de cicatrici, fibrele de colagen sunt secționate sever. Colagenul continuă să se acumuleze la nivelul acestei regiuni o perioadă foarte lungă de timp și de aceea cicatricile devin treptat mai netede și moi. Cicatricile cutanate pot necesita până la doi ani pentru a se estompa, dar după această perioadă este foarte puțin probabil să dispară. Atunci când se dorește efectuarea unei corecții la nivelul unor vergeturi/cicatrici, se intervine prin refacerea culorii naturale a pielii prin neutralizarea zonei afectate. Culoarea pielii se datorează unui cumul de culori ce pot fi regăsite în structura acesteia: negru (cunoscut sub formă de Maro – mai mult sau mai puțin în funcție de clasarea rasială), galben, roșu, alb. Camuflarea acestor imprefecțiuni se efectuează cu game de pigmenți speciali, ce au capacitatea de a neutraliza sau camufla nuanța existentă și de a stabiliza culoarea naturală a pielii. Nuanța pigmentului se alege în funcție de zona de piele dar și de expunerea acesteia la soare. Profunzimea la care se lucrează este una medie și nu depășește 1,5mm în epiderm. Configurația acelor folosite printr-o astfel de procedură se alege în funcție de mărimea zonei lucrate și poate fi foarte diferită: RL, Flat, Slop sau Magnum. Este important de știut că aceste tehnici de corecție se pot aplica pe orice tip de vergeturi, însă, în cazul cicatricilor este interzisă efectuarea procedurii pe cicatricile Cheloidice sau hipertrofice, dar mai ales pe cele care au prezentat infecții înainte de cicatrizare. Dacă până de curând Dermopigmentarea Medicală se rezuma doar la camuflarea cicatricilor și vergeturilor, acum am dezvoltat o tehnică unică prin care se realizează atât camuflarea, cât și regenerarea naturală a acestora ce ajută la refacerea țesutului și ameliorarea substanțială a traumelor cutanate ce au dus la apariția acestora. O tehnică ce ajută la stimularea producerii de colagen și elastină, ce conduc la vindecarea parțială sau totală a traumei existente. Trainerii Start Academy, datoriă pasiunii, dorinței, dedicării totale și respectului față de cursanți sunt determinați să fie în permanență într-o autodepășire profesională participând în acest sens la numeroase seminarii și congrese naționale și internaționale. Pregătiți profesional, ei aleg să împărtășească cu voi cunoștințele acumulate, în cadrul Cursului Acreditat de Dermopigmentare precum și Cursurilor de Perfecționare în Dermopigmentare Medicală.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Cu ce va putem ajuta?